Celula de combustibil (fuel cell) este cea mai buna varianta: aceasta transforma hidrogenul (butanul) in energie electrica. E ca si cum v-ati alimenta telefonul cu benzina.

Din pacate, aceasta tehnologie nu este inca disponibila: primele celule de acest tip vor fi scoase la vanzare abia din aceasta vara, in Statele Unite.

Tehnologii similare pot fi folosite pe atumobobile, in loc de benzina se arde hidrogen in motor.

Astfel, bateria telefoanelor smart va tine 2 saptamani. O capsula de butan (similara celei folosite la brichete) poate fi folosita de 14 ori, inclusiv in avion.

Intre timp, avem un iPhone care cu greu "duce" o zi intreaga de munca. Exista insa si alte metode, ca sa-i imbunatatim performanta: ii putem adauga o carcasa speciala, care il face sa arate foarte urat, insa ii adauga o baterie de 2.200 miliamperi, astfel incat poate fi folosit timp de 2 zile.

Un acumulator portabil este alta varianta destul de buna. Adauga 9.000 miliamperi si poate incarca de 6 ori un smartphone.

Cea mai ieftina si simpla solutie este insa eficientizarea telefonului, prin cateva trucuri. Astfel, bateria va functiona mai mult timp daca veti inchide cateva aplicatii care functioneaza standard si de care nu aveti nevoie mereu.

Setarea wifi, care este deschisa de obicei, o puteti dezactiva daca cand nu o folositi, deoarece consuma mult curent. La fel si folosirea telefonului pe post de modem si serviciile de localizare care folosesc senzorul GPS.

Secretara virtuala Siri, daca nu aveti nevoie de ea, o puteti inchide, la fel si internetul mobil, prin dezactivarea 3G. Si cautarea de e-mailuri prin sistem push poate fi folosita numai atunci cand deschideti telefonul.