Bărbații faimoși și cu bani au făcut întotdeauna lucruri de neînțeles. Cum ar fi să colecționeze bunuri de care nu au nevoie. Drake, care este unul dintre cei mai bogați rapperi din lume, strânge din 2017 genți Hermès Birkin pentru „viitoarea lui soție”. Suntem în 2020 și artistul nu a găsit femeia care să se bucure de un asemenea dar.

Nu se știe câte bucăți deține, însă rapperul a făcut public faptul că a cumpărat modelul Hermès Himalaya Birkin, care poate să coste peste 380.000 de dolari.

Unul dintre cei mai mari admiratori ai brandului este, însă, David Oancea, amercianul de origine română care s-a îmbogățit din pariuri sportive. Oancea, care își spune Vegas Dave, deține 6 astfel de accesorii costisitoare, evaluate de circa 2 milioane de dolari. Cele mai scumpe piese din colecția sa valorează 500.000 de dolari, însă Oancea nu le ține doar în vitrină, ci le poartă la diferite evenimente.

Anul trecut s-a filmat în timp ce a făcut cea mai scumpă achiziție în materie de accesorii vestimentare, în hotelul lui Donald Trump din Las Vegas. Geanta model Himalaya Birkin, cu componente din aur alb de 18 karate și 200 de diamante, l-a costat 500.000 de dolari. A fost un record mondial stabilit de celebrul parior.

Alți poseori de genți Birkin sunt Rhuigi Villaseñor (designer vestimentar), Virgil Abloh (director artistic la Louis Vuitton, colecția pentru bărbați), Johnny Weir (fost patinator).

De ce ai cumpăra o geantă Hermes Birkin

Ei bine, dacă ai avea acești bani, întrebarea nu este de ce? Mai degrabă: Când? Da. Pentru că nu poți să dai buzna într-un magazin și să cumperi așa ceva. Mai întâi trebuie să fii acceptat în grupul select al posesorilor de genți Birkin, iar ca să fii primit în club nu e suficient să ai munți de bani.

Hermès își alege cu strictețe clienții și, înainte de a-ți permite să intri în posesia unui produs de lux, trebuie să cheltuiești câteva sute de mii de dolari pe alte produse din gama lor. Dar, dacă ești acceptat în „familie”, sunt câteva motive pentru care ai putea cumpăra o geantă Hermès Birkin.

  • În primul rând, calitatea acestor poșete este extrem de înaltă. Materialele sunt din piele veritabilă de vițel, aligator și struț, iar produsul final este realizat exclusiv manual. 
  • Deși n-au fost atât de populare când s-au lansat, gențile Birkin sunt azi un simbol al măreției, luxului și puterii. Iată, deci, un al doilea motiv pentru care ai vrea să deții o geantă din portofoliul Hermès!

Cum au apărut gențile Birkin

Cele mai scumpe genți din lume poartă numele actriței Jane Birkin (foto sus), care l-a inspirat pe Jean-Louis Dumas, directorul executiv de la Hermès, să creeze, în anii ’80, niște genți și practice, și luxoase. Totul a fost posibil după ce ei s-au întâlnit într-un avion care zbura de la Paris la Londra, iar actrița a avut mari probleme în a-și depozita coșul de nuiele în compartimentul pentru bagaje. Capacul acestuia s-a desprins, iar conținutul coșului s-a vărsat pe jos.

După ce i s-a plâns lui Dumas că nu găește o geantă pe placul ei, cei doi au început să schițeze, pe o pungă de hârtie folosită de pasagerii cu rău de înălțime, posibile modele de genți practice. Un an mai târziu, în 1984, Dumas i-a prezentat prima geantă creată după schițele lor din avion. A decis să o numească Birkin, în cinstea actriței cu care a lucrat la crearea modelului.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde - Roxen: „Nu m-aș întoarce la iubitul meu”