Gigantul de articole sportive Nike a deschis un proces în instanță pe numele MSCHF pentru încălcarea legislației privitoare la protecția mărcii sale. Totodată, compania a obținut un ordin de oprire a comercializării pantofilor sport botezați „adidașii Satanei” până la clarificarea situației, scrie Billboard.

MSCHF, companie care spune că lansează produse virale, s-a asociat cu rapperul Lil Nas X pentru crearea unor pantofi sport ieșiți din comun. Botezați „adidașii Satanei”, pantofii conțin elemente satanice, dar și o trimitere la Evanghelia după Luca, cap.10, versetul 18: „Şi le-a zis: Am văzut pe Satana ca un fulger căzând din cer”.

Fiecare pereche a fost numerotată în ordinea în care a fost produsă, dintr-o colecție care însumează fix 666 de perechi. La realizarea pantofilor sport s-a folosit inclusiv sânge de om. Detalii AICI!

Compania a lansat anterior „adidașii lui Iisus”, în care a introdus câteva zeci de mililitri de apă sfințită. Apa ar fi fost dusă de la râul Iordan și sfințită de un preot in Brooklyn. Și acești adidași aveau sigla Nike.

Reacția MSCHF după scandalul cu adidașii Satanei

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, compania MSCHF susține că nu înțelege de unde provine supărarea gigantului de articole sportive.

Nu suntem afiliați Nike, lucru pe care l-am repetat în presă. Am fost sincer surprinși de acțiunea întreprinsă de Nike și, imediat după ce avocatul lor ne-a trimis notificarea am reacționat, dar nu am primit niciun răspuns”, scrie în comunicat.

Reprezentanții companiei susțin că militează pentru libertatea de exprimare, inclusiv în domeniul în care activează MSCHF. Ei speră ca acest conflict cu Nike să-și găsească o rezolvare rapidă în instanță.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO: Ce echipă îți oferă rată de câștig de 100% în Fortnite - mitzuu & Antonia Nuckle & RobyNET - Facem Level (Gen Session) – episodul 24