Mike Tyson, care a scris istorie în boxul american vreme de 20 de ani, vrea să revină în ring la 53 de ani. „Distrugătorul” din New York, devenit campion mondial la categoria grea la doar 20 de ani și 4 luni, se antrenează de zor cu preparatorul personal Rafael Cordeiro. 

Brazilianul a recunoscut că a fost șocat de viteza și puterea cu care Iron Mike lovește la vârsta lui, deși nu a mai pus mâinile pe mănuși de 10 ani. „Nu mă așteptam să văd ce am văzut – am văzut un tip cu aceeași viteză și forță cu ale unui tânăr de 21, 22 de ani”, a spus Cordeiro, conform sportbible.com.

În ciuda dorinței sale, Mike Tyson tocmai a refuzat o primă de 18 milioane de dolari pentru a se lupta cu Wanderlei Silva, legendarul campion de MMA. Iron Mike a explicat că vrea să se întoarcă la boxul tradițional, nu să lupte fără mănuși, în cușcă. Iar cel mai potrivit om ar fi Evader Holyfield, pugilistul care l-a învins de două ori (prin KO tehnic și descalificare) și i-a luat titlul de campion mondial. Însă, Tyson a exclus această posibilitate.

Nu, nu, avem mulți tipi. Ascultă, avem destui tipi care vor să fie acel om. Suntem în tratative, suntem în negocieri cu băieții chiar acum. Nu o să-ți vină să crezi când vom anunța numele. Săptămâna asta o să terminăm contractul”, spunea Tyson, la sfârșitul lunii trecute, într-un interviu acordat rapperului Lil Wayne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Cu cine ar fi bine să lupte Mike Tyson dacă revine în ring

Deși nu mai are nimic de demonstrat în box, Mike Tyson și-ar putea hrăni orgoliul rănit cu o partidă-revanșă solicitată celor 5 boxeri care l-au învins în ring. De-a lungul carierei sale, cuprinsă între anii 1985 și 2005, Iron Mike a pierdut doar 6 partide, dintre care două în fața aceluiași om: Evader Holyfield. 

Prima dată s-a întâmplat la 9 noiembrie 1996, la MGM Grand Garden Arena din Paradise, Nevada. Mike Tyson a fost învins prin KO tehnic în repriza a 11-a și a pierdut titlul WBA la categoria grea. 

A doua oară s-a întâmplat la 28 iunie 1997, în aceeași sală. De această dată, Mike Tyson a fost decalificat fiindcă l-a mușcat de ureche pe adversarul său, în repriza a 3-a. Iron Mike a eșuat în încercarea de a recupera centura pierdută.

Prima înfrângere a venit în februarie 1990, în fața lui Buster Douglas, care l-a făcut KO în repriza a 10-a. Iron Mike a pierdut atunci toate cele 3 centuri deținute la categoria grea: WBA, WBC și IBF.

Spre sfârșitul carierei a mai fost învins de Lennox Lewis, la 8 iunie 2002, prin KO în repriza a 8-a. A eșuat să recapete centurile deținute de campionul de atunci, Lennox Lewis. La 30 iulie 2004 a pierdut, tot prin KO, în fața lui Danny Williams, într-o partidă fără miză. Ultimul meci din cariera de profesionist a lui Mike Tyson a fost tot o înfrângere, prin retragere, în fața lui Kevin McBride. Iron Mike avea atunci 38 de ani și 346 de zile.

Așa că, dacă plănuiește să revină în ring, ar fi nimerit să-i provoace pe cei care l-au făcut să sufere în trecut.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Home workout – episodul 5: Antrenament cardio intens